Happy Socks en kwaliteit

Voor de sokken van Happy Socks wordt alleen katoen gebruik van een hoge kwaliteit met hier aan toegevoegd een aantal van de beste stoffen. Door de hoge kwaliteit van de gebruikte katoen gaan de sokken van Happy Socks langer mee. De extra verstekte hiel en teen voorkomt snelle slijtage van de Happy Socks. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen maken we gebruik van een zware AQL* test om de productie goed te keuren. Tijdens de productie doen wij tests en ook voor dat ze verzonden worden worden er steekproeven genomen. Verder maken we gebruik van een proces Silicon Washing. Dit komt er op neer dat Happy Socks beter passen en niet zullen krimpen bij het wassen.

* (AQL) is de slechts aanvaarbaarde verloop-percentage, dat nog steeds als acceptabel gezien wordt: dit percentage is zeker een acceptabel kwaliteitsniveau.

Productie van Happy Socks

De sokken van Happy Socks worden geproduceerd in Turkije. Dit doen we bij een familie bedrijf dat al meer dan 30 jaar actief is in het produceren van sokken. De panty's van Happy Socks worden geproduceerd in Italië. Italië staat bekend om zijn hogekwaliteit productie van panty's.

In de fabrieken die Happy Socks heeft gekozen zijn de werk- en veiligheidsomstandigheden in overeenstemming met de International Labour Laws and Standards. Om dit te controleren bezoekt Happy Socks regelmatig de fabrieken.

Geschiedenis van Happy Socks

Het begon allemaal onder een bewolkte hemel in april van een verlaat Zweeds voorjaar in 2008.
Twee vrienden hadden een visie: geluk verspreiden door een alledaags voorwerp om te toveren in een kleurrijk stukje design. Een sterk staaltje vakmanschap, gecombineerd met een flinke portie creativiteit. Een concept dat nu geperfectioneerd wordt door het Happy Socks collectief.

Happy Socks zijn in meer dan 70 landen en op elk continent verkrijgbaar.

Happy Socks filosofie

Wij vinden dat je gewoon de sokken moet dragen die je mooi vindt, daarom zijn al onze sokken unisex. We hebben wel panty’s, enkelsokken en kniesokken, deze zijn speciaal voor vrouwen.